Furtunã devastatoare în Municipiul Petroşani

Avertismentele meteo lansate recent s-au confirmat astãzi, Municipiul Petroşani fiind unul dintre oraşele afectate de furtuni.

În judeţul Hunedoara, ploaia şi-a fãcut simţitã prezenţa în jurul orei 15, pentru ca, peste doar o orã, municipiul din Valea Jiului sã fie lovit de ploaie şi vânt puternic, totul culminând cu perdele de apã care au inundat strãzile principale. Dar nu ploaia a fost principala problemã, ci vântul puternic şi, implicit, copacii cãzuti chiar si pe Drumul Naţional 66. Cele mai afectate zone au fost strãzile Independenţei şi Oituz, unde o maşinã a fost blocatã sub trunchiul unui copac iar un magazin a fost acoperit complet şi blocat de crengile cãzute. O altã mare problemã este legatã de cãderea reţelelor de cabluri electrice, acestea atârnând din metru în metru de-a lungul oraşului.

De asemenea, şi transportul feroviar a fost sistat câteva ore, pomi cãzuţi, dar şi un stâlp de înaltã tensiune, împiedicând desfãşurarea curselor CFR pânã în jurul orei 20.

În pofida situaţiei dificile, rar întâlnitã în aceastã zonã, autoritãţile au rezolvat în mod remarcabil problemele ivite, numeroase echipe de intervenţie fiind prezente pe strãzile Petroşaniului la doar câteva minute dupã începerea furtunii.

~ by alexbeldea on July 20, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: