Arbitraj de mâna a patra la un meci de Liga a IV-a: U Petroşani – FC Hunedoara II 2-2

Partida din etapa a treia a celui de-al patrulea eşalon fotbalistic a fost umbritã de maniera dezastruoasã de arbitraj a oficialilor delegaţi la acest meci, care a afectat, în principal, echipa gazdã, dar a care fãcut uitate şi dãruirea şi curajul tinerilor jucãtori ai Hunedoarei.

Coşmarul petroşenenilor a început în minutul 10, când, la un fault în careu la Spânoche, semnalizat de asistentul Andrei Bogdan, centralul Florin Anca a lãsat jocul sã continue. Totuşi, în prelungirile primei reprize, Soare ridiculiza 2 fundaşi adverşi şi îşi ducea echipa în avantaj cu un şut superb peste portarul Mihoc.

În partea a doua oaspeţii n-au pãrut sã poatã schimba cu ceva soarta jocului, dar, în minutul 75, portarul Dobrai a gafat la şutul lui Boloş, scorul devenind 1-1. O a doua decizie dubioasã a lui Florin Anca a fost cea din minutul 76, când, la un alt fault în careul la Spânoche, gazdele au beneficiat doar de o loviturã liberã din 16 metri. Acelaşi Soare, cel mai bun jucãtor al partidei, reuşea însã un alt gol în minutul 85’, reluând cu capul o centrare dificilã venitã de la Spânoche. Nici acest gol n-a fost de ajuns, Boloş reuşind şi el dubla, egalând cu o loviturã de cap, din 6 metri, în minutul 88.

Finalul de meci a adus cu el şi cea mai contestatã fazã a partidei, în minutele suplimentare Kamara reuşind golul victoriei, împingând în poarta goalã o minge deviatã greşit de portarul Mihoc, în urma unei centrãri. Totuşi, asistentul Andrei Prodaniuc a semnalizat offside la Kamara, deşi mijlocaşul gazdelor se afla în poziţie corectã în momentul centrãrii. De aceastã datã, centralul Florin Anca a respectat semnalizarea colegului sãu, cu nesiguranţã însã, dilema sa persistând şi dupã fluierul final, întrebându-se în faţa vestiarului arbitrilor: “Sã fi atins portarul mingea?”.

Dupã o astfel de prestaţie ne putem întreba cine este, oare, de vinã pentru jalnica imagine pe care o au eşaloanele inferioare din ţara noastrã. Sã fie doar jucãtorii vinovaţi?

Şi un alt fapt de remarcat: observatorul partidei, Petru Spãrios, este din Hunedoara…

 

UNIVERSITATEA PETROŞANI – FC HUNEDOARA II 2-2 (1-0)
Au marcat: Soare 45’, 85’ / Boloş 75’, 88’
Cartonaşe galbene: Işfan 35’ / Crişan 17’, Samoilã 40’, Rãdulesc 80’  

Universitatea (antr. I. Stelescu): Dobrai – Işfan, Konicka (c), Stan, Stanci (Creciunesc 52’) – A. Apetrei, Belei (Ştefãnescu 89’), Coldea (Kamara 48’), Berci – Spânoche, Soare (Bârhoatã 86’). Rezerve: Câmpeanu – Pãpuricã, Jitea 

Hunedoara (antr. N. Mitricã): Mihoc – Duţã (c), Stupu, Samoilã, Rãdulesc – Boloş (Sandra 89’), Rãcãneanu, Barbulovici (Pârvu 40’), Vremi (Timuc 55’) – Pãun, Crişan. Rezerve: Popa – Boboţan, Metlaş

Arbitri: Florin Anca – Andrei Prodaniuc, Andrei Bogdan (toţi din Deva)
Observator: Petru Spãrios (Hunedoara)

 

~ by alexbeldea on September 12, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: